torsdag 5 december 2019

Självklar julklappsbok - gåvar till jul Stadsmissionen dessutom


Ingen har kunnat undgå alla skandaler kring Göteborgs-Posten den senaste tiden. Stampen som koncernen heter var nära konkurs men räddades i sista stund genom rekonstruktion. Men det finns också en annan tid på GP.  39 pensionerade GP-journalister har skrivit en bok där de själva berättar om sina erfarenheter och minnen från tidningshuset. Göteborgs-Posten inifrån heter boken som nu ligger ute i handeln. Det är en dokumentation av händelser och människor under en lång period.  Det var strålande tideer, härliga tider för journalisterna inte minst. Men även för GP.s stora läsekrets kan säkert dokumentationen över en svunnen tid vara nog så intressant.
Jag har själv skrivit ett kapitel om mina år med gamle Harry Hjörne, den bästa skola i journalistik jag någonsin gått i.
Rekommenderar varmt boken som julklapp. 283 sidor med snyggt omslag.

OBSERVERA att alla författarna inte får ett öre i ersättning. Alla jar jobbat ideellt.  Överskottet från bokförsäljningen går till Stadsmissionens viktiga arbete i Göteborg.  Du gör alltså en god insats för den som kanske inte har tak över huvudet eller mat på bordet under julen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar