lördag 22 februari 2020

Prinsessportföljen en succe.

Prinsessan Estelle fyller 8 år på söndag.. Dagens insustri satsade 100 000 kr på hennes födelsedag och ska förvalta denna peng fram till 18 årsdagen då hon får välja välgörande ändamål.
Det intressanta med portföljen är att den visar hur bra det kan gå om någon väljer att satsa på ett antal aktier vid födseln och bara låter ligga i lådan.  Prinsessans kapital har nu vuxit till  312 074 kronor.
Så här ser portföljen ut:
Skanska
AssaAbloy
Atlas Copco
Volvo B
Tele2 B
Essity B
HM
Ica-gruppen
Handelsbanken
Securitas
SCA B

En gång om året görs översyn och eventuellt omplaceringar. Detta sker vid födelsedagen.  I år väljer DI att byta HM som gått upp kraftigt mot hygienbolaget Essity. Utdelningarna används för att öka i ICA gruppen och Handelsbanken.

De bolag som valts skulle man också kunnat få om man valt investmentbolag och därmed fått en ännu bättre spridning.  Skanska, Volvo, SCA,Essity, Ica-gruppen och Handelsbanken finns i stora poster Industrivärden. Assa Abloy och Securitas får man i Latour och Atlas Copco är ett stort innehav i Investor.  Tele 2 är ett stort innehav i Kinnevik.  Återstår bara HM.
Hur en portfölj med investmentbolag istället skulle ha utvecklats har jag inte räknat på men brukar gå bra också för den som vill ha proffsförvaltare till en rekordlågt pris. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar