torsdag 13 februari 2020

,Aktierekord i dag igen

Sen årsskiftet har börsen redan stigit övdr 6 procent.  Fantastiskt. Och de bolag som jag länge rekommenderat  har gått bäst förstås.  Idag kom jättefin rapport ett favoritbolag, Nibe. Småländsk ledning och fantastisk historik.  Dyrt men tycks inte spela någon roll. Upp över 5 procent. Detta bolag tror jag man alltid kan köpa om man är långsiktig.
Ett annat bolag som rapporterat är Peab.   Värt att notera är de många insider som köpt sen rapporten. De får inte handla innan.  VD har köpt två poster på vardera 19 000 aktier. Den 6 och 7 februari. Flera andra insynspensioner på hög nivå i bolaget  tex finanschefen och andra chefer har köpt på sig stora poster. De flesta till dagens pris på ca 104 kr.  Hur ska man tolka detta?  Enligt min mening bra köptillfälle.  Dessa toppar i bolaget vet mer än vi andra och om dom satsar så mycket är det ett gott tecken på uppgång.  Peab finns också med i listan över Aktiespararnas basportfölj.
Jag köper givetvis en post.

Andra bolag med många insides som köpt är Nent,  Mycronics, Avanza  och Loomis.   Just i Loomis är det styrelseledamoten Jan Svensson som köpt.  Det är inte vilken Svensson som helst.  Han var under många år vd i Latour och ligger bakom den fantastiska framgångssagan som bolaget kan visa upp.  Nu har han avgått från Latour men hans näsa för goda affärer tror jag mycket på¨.
För övrigt  har Latour  och Lundberg klättrat rejält från årsskiftet och  börjar bli dyra. Men bolagen har alltid varit bra att köpa och lägga i byrålådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar