söndag 18 november 2018

Blåkulla flyttas till Lane Ryr. Och varför har Elving blå slips?Uddevalla har fått ny ledning.  Elving Andersson har blivit ordförande i kommunfullmäktige och han får översvallande hyllningar på Facebook. Det bästa som hänt i Uddevalla nånsin skrev någon. Stort grattis till Elving som är en mycket erfaren politiker.  16 år i riksdagen och hela livet i stort sett politiker i närområdet.   Men han möter givetvis motstånd. På första mötet i Uddevalla aviserade han organisationsändringar och ett förslag han framförde var att flytta mötena till Lane Ryr.  Han bor där nämligen och vad är då bättre än att slippa röra på sig.  Elving är ju en pigg och alert yngling med en kroppshydda som många avundas. Skulle platsa i vilket OS lag som helst.  Och  stadshuset ska flyttas till centrum har den nya ledningen också sagt.  Det är ingen djärv gissning att tro att centrum i detta sammanhang handlar om Lane Ryr.  Skulle bli en motvikt mot expansionen i på Torp.  Så nu vet vi att planerna går ut på att expandera Torp som affärscentrum och Lane Ryr som politiskt nav i kommunen. Vad säger då det nya kommunalrådet Christer Hasslebäck, vars uddeallaparti satsar just på centrum i form av gamla stadskärnan. Å andra sidan är ju Christer känd älgjägare som säkert skulle tycka det vore toppen att husera i Lane Ryr bland alla älgar.  Koppla av på middagsrasten med en sväng i skogen och några fällda älgar. För övirgt har det varit en brist att de nya politikerna inte fått en rejäl presentation.  Vem är egentligen Elving och Chriter?  Kompisarna vet men uddevallaborna.  Fråga folk på stan vem dessa är så blir svaret: Ingen aning.

Vi återkommer i denna viktiga fråga. När det gäller regionen vet vi absolut inte vem som styr och ställer där. Kunde lika gärna har varit en stockholmare.'

På premiärmötet med fullmäktige bar Elving en ljusblå slips.  Är detta en symbol för placering på politiska skalan eller en ren tillfällighet.  Kan någon modeexpert ge mig tips om detta är en färg som passar Elving.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar