fredag 10 augusti 2018

Vänsterpartiet måste svara

Ung Vänster i Göteborg har uppmanat alla på sin facebooksida att komma till Järntorget den 28 augusti för störa Jimmy Åkessons tal. Eller rättare sagt hindra honom som 2014.  Alla uppmanas ha med sig megafoneer och annat stör så mycket att ingen kan höra vad Jimmy har att säga.  Man kan tycka vad man vill om ett parti men mötesfriheten gäller. Det allvarliga är atat Vänsterpartiet vägrar ha åsikt om saken. 2014 valde Jonas Sjöstedt att ta avstånd från tilltaget. Nu säger alla både lokalt och i toppen att Ung vänster är en egen organisation och om denna har man ingen åsikt. Tolkas säkert av många som att det är ok att störa.  Ungdomsförbundet och dess moderparti har en historia som inte är så sympatisk i alla avseenden.  
Vad säger vänsterpartiets ledning i Bohuslän och lokalt?  Ett uteblivet svar måste uppfattas som ett klartecken till att med våld stoppa politiskt möte.  
Är det lika ok att störa ut vänstermötena om man inte gillar vad som sägs?  Finns ju en och annan som ännu inte förstått vänsterns lyckobringande budskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar