fredag 1 juni 2018

Politiker flitiga på nätet

Idag fredag har utlysts som mobilfria dagen. Tror inte många bryr sig utan ringer och surfar lika mycket som vanligt.  Om man studerar politikernas  aktivitet på Facebook kan man undra om de hinner jobba.  Lokalt i Uddevalla kan man läsa inlägg minst en gång i timman från de flitigaste. Och om någon ställer en fråga så får man svar nästan omgående. Detta måste betyda att de är ständigt uppkopplade och får en pling när någon skriver.
Flera riksdagsmän är också mycket flitiga.  Lite smått löjligt kan man tycka när de berättar om vilken mat de äter, var de sitter och äter den och hur de plockar blommor i trädgården, träffar vänner och annat privat. Men också alla möten de är på ska helst illustreras med bild och om det är en fin middag så följer gärna placeringskortet med. 
Svårt att begripa hur de som ofta klagar över tung arbetsbörda hinner spendera så mycket tid med mobilen. En av de flitigare är Magnus Jacobsson, kd, Uddevalla. Han redovisar sin syn på många frågor som är aktuella, delar många inlägg och dessutom avrundar han med en rapport från skogen om hur vildsvinsjakten gått. 
Ewy Gahnström är också på hugget .  Hon länkar gärna artiklar hon läser  i olika tidningar och ofta handlar det om hennes avsky för vad hon kallar rika personer.  Men hon är också aktiv i utrikesfrågor och driver hårt en bojkott av Israel.  Om man vill ha en mer nyanserad bild av läget i området får man söka sig till andra medier.
Ingen har såvitt jag läst skrivit en rad om att staten Israel firat 70 år.  
Måste vara stressande att ständigt hålla sig informerad om vad som är på gång och skriva svar eller inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar