måndag 18 december 2017

Njut av livet...
Vänsterpartiets ekonomiskpolitiske  talesperson Ulla Andersson interjvuas i Stock magazine som utges av Unga Aktiesparare.  Hon försvarar höjningen av skatten på ISK, alltså sparande.  Själv säger hon att hon inte alls sparar i aktier och hennes livsmotto är "Njut av livet".  Så talar den som är höginkomsttagare och är försörjd resten av livet med skattebetalarnas pengar.  Hon behöver inte tänka på sin framtid ur ekonomisk vinkel och kan strunta i att spara. Så kan inte vanligt folk göra. Måste spara i god tid till annars rekordlåg pension.  Hur kan en person som fått livet serverat på ett fat på detta vis bestraffa den som måste knega och spara till egen pension bara luta sig tillbaka och "njuta av livet" utan att tänka på dem som valt henne. 
Hon upprepar också den galna uppgiften att skatten enbart drabbar de allra rikaste.  Nej, Ulla så är det inte. De rikaste sparar inte på ISK. Det är de fattiga som sparar några hundralappar i månaden som drabbas och med ränta på ränta rör det sig om stora pengar när det är det är dags för pension.
Ett gott råd skulle vara att hon avsäger sig all ersättning den dag hon lägger av från riksdagen. Varför ska hon ha en gräddfil?  Förre partiledaren Lars Ohly sitter nu och "njuter av livet" med sitt avgångsvederlag från riksdagen. Han har sökt 15 jobb utan att få något.  Hur duktig var han som riksdagsman om han inte ens duger till något av de mångtusentals lediga jobb som finns på marknaden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar