fredag 17 mars 2017

Nytt centralt kommunhus

Klok ide om placeringen

Tage Nolstedt är en klok herre som tänker rätt många gånger. Som när han förslår att kommunhuset borde byggas där räddningstjänsten ligger. Dessa lokaler är urusla och måste rivas och då kan man ju inte hitta bättre plats för ett centralt kommunhus.  Helt ofattbart att 400 jobbar på Blåkulla. Tänker på gamla tider då vi hade ett kommunalråd och allt gick som smort. Nu klagar företagare och andra över byråkrati och trög hantering.  Norrmannen som byggde Torp och nu hotellet har haft många kommuner att göra både i Sverige och Norge. Ingen kommer i närhet av den tröghet som gäller i Uddevalla.  Lyssna på honom.
Ett kommunhus så centralt skulle ge gångavstånd till Kampenhof för givetvis åker alla politiker och tjänstemän kollektivt.  Nära till Riverside för representationsluncherna eller andra krogar.  Korvkiosk på Kampenhof och Mc Donald på gångavstånd.   Livligt frekventerat av politikeliten redan nu. 
Och gör Tage Nolstedt till kommunalråd med makt att köra över andra. Då skulle det bli ordning och reda. Gärna med Nils Carlsson som marknadschef.

Så här skriver Tage på facebook:

Om det skall bli bostäder av kommunhuset måste hamnens verksamhet i nuvarande form och inriktning bort pga riskverksamheten. Nytt Stadhus i centrum bör byggas på tomten där räddningstjänsten idag huserar då får man en stor "ansamling" arbetsplatser i "bakkant" av ett nytt centrum på Kampenhof soom ger en naturlig genomströmning av kunder i centrum. Läget är också bra ur kommunikationssynpunkt inte minst med kollektiv transporter. Kulturhuset bygger man framför med "en suckarnas gång" emellan så att man kan nyttja kulturhusets sammanträdeslokaler för större sammankomster och internutbildningar. Bygg så gärna en linbana innifrån kulturhuset upp till skansbergets sommarrestaurang. Ett nytt besöksmål är fött!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar