fredag 17 februari 2017

18 miljoner blev 36 idag. Så här går det till.


Bildresultat för pengar sedlar

Så här lätt fixar du 18 miljoner kr. Eller 22...Den 3 februari 2013 - alltså för fyra år sedan - tipsade jag i denna blogg om köp av 100 000 aktier i Investor.  Akien kostade då 180 kr. Dessa insatta 18 miljoner har idag vid middagstid passerat 100 procent.  Det vill säga att du har dubblat insatt belopp.
Men alla har ju inte 18 miljoner att sätta in. Då lånar man till en procents ränta netto. Ett lån som du kunnat betala tillbaka idag och ha 18 miljoner på kontot.  Netto och givetvis har du sparat på  investeringssparkontot så att du slipper betala skatt.  18 miljoner är ju inte alltför märklig summa men ett gott tillskott i kassan.  Målet med sparande bör givetvis vara att bli ekonomiskt oberoende och då kanske dessa 18 miljoner kunde vara en bra grundplåt för att nå ända fram.  Att dubbla insatt kapital på fyra år är inte särskilt märkligt när börsen gått så bra som de senawte åren.  Finns många enstaka aktier som stigit 100 procent eller kanske betydligt mer på ett enda år.  Men det går inte att jämföra med Investor som ett investmentbolag med flera av de största bolagen på börsen.  En aktie är aldrig säker men Investor vill jag ändå påstå är en av de säkraste insatserna man kan göra om man ser investeringen på lite sikt. Det är just lång spartid som gäller för att få ihop sparkapital och därför upprepas rådet att börja spara redan som nyfödd och sen sätta in avkastningen varje år. Man får absolut inte glömma utdelningarna varje år.  I vårt fall handlar det om ca en miljon om året eller fyra miljoner på fyra som ska läggas till de 18 miljonerna. Skattefritt på ISK.
Går det att göra om den här satsningen närmaste fyra åren?  Den frågan ska jag svara på om fyra år.  Därför ska man vara försiktig och köpa stabila aktier.  Men sprid gärna köpen, inte som i vårt fall lägga allt i samma korg en enda gång.
Vilka slutsatser kan man då dra av denna framgång?
Att man alltid ska följa mina råd? Att aktier är en jättebra investering?  Att Investor är en bra aktie? Att man ska låna pengar till aktier om inte har pengar?   Välj själv.

-----
För att ingen ska bli avundsjuk kan jag upplysa om att exemplet ovan är fiktivt men fungerar utifrån givna förutsättningar.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar