tisdag 17 maj 2016

Insiders storhandlar aktier

När någon i ledningen för ett företag storhandlar aktier i egna bolaget ska man kolla lite extra.
Nu visar det sig att Torsten Jansson säljer 50 000 New Wave.  Vad betyder det>?  Nu är inte detta särskilt mycket men om det är bara går uppåt som han tror så kanske det är ologiskt att sälja.
I Ratos har en styrlseledamot köpt 20 000 aktier, Fredrik Lundberg har köpt 271 000 Indutrade, ett fantastiskt bolag som har gett flera hundra procent upp på några år.  Fredrik gör sällan dåliga affärer.  Mycronic har ju lyfts fram som en stjärna och nu har flera i ledningen köpt på sig rätt mycket aktier.  Vd i NCC köpte häromdagen 42 000 aktier.
Wallenstam handlas stort inom familjen där flera köpt på sig nya större poster. Inte undra på att man vill ha detta välskötta fastighetsbolag.  Bara negativt för den som älskar utdelningar, inte mycket att hämta hos Wallenstam.  Men dock bättre än hos Balder där utdelningen på årsstämman beslöts vara noll även i fortsättningen. Kan förlåtas så länge aktien stiger som en raket.
Vd i Clas Olsson har liksom kompisar i ledningen sålt aktier i bolaget.  Om satsningen i England och Tyskland går bra så räknar man med uppgångar för bolaget, men tydligen vill vd  plocka ut slantarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar