tisdag 5 maj 2015

Lägg ner NÄL och satsa på Norge

 Lägg ner NÄL och satsa på Norge

Det nya sjukhuset i Sarpsborg är klart.  3500 anställda och 35 ambulanser med helikoptrar och allt. Hur många av dessa anställda kommer att vara svenskar?  Redan idag är hälften av sjukhusanställda i oslo svenskar.  I det nya sjukhuset är det service. Eget rum med egen dusch och toalett, egen tv och besöksmöbler. Som på hotell. 
Där vill jag läggas in om jag skulle bli sjuk.
Kan misstänka att NÄL kommer att dräneras på personal och vad blir kvar?  Är det inte lika bra att lägga ner NÄL och satsa på norska projektet?  På norska sidan satsar man i den statliga organisationen på sjukvård medan man på svenska sidan satsar på massor av högavlönade politiker som inte kan sjukvård och som har pensioner som direktörer när de lämnar uppdraget.  Det är en bit att åka till Sarpsborg men inte så nära till sjukhuset inne i skogen i  Trollhättan heller.
Lär av Norge,  statlig sjukvård istället för 21 dyra regioner som gör samma sak. Satsa på proffsen och skicka hem okunniga politiker.  Varför ska sjukvården i Sotenäset avgöras av politiker i Grästorp? Eftersom politikerna aldrig kommer att lämna ifrån sig dessa guldkantade jobb är enda alternativet att lägga ner hela den misslyckade organisationen.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar