lördag 18 april 2015

GP:s förre vd Hilde Andersson vigd till sista vilan

Göteborgs Postens förre vd Hilde Andersson vigdes till sista vilan vid en högtidlig begravningsgudstjänst i Lundby nya kyrka i fredags.  Hilde Andersson som blev 95 år hade en mycket lång bana bakom sig och var en av viktigaste medarbetarna till Harry Hjörne under uppbyggnaden av den moderna Göteborgs Posten.. Många gamla vänner från GP och livet utanför huset, hade mött upp i kyrkan där sommargrannen och sjömansprästen Anders Fehn var officiant.  Fehn påminde i sitt tal om den stora vänskara som Hilde fick genom sin aldrig sinande hjälpsamhet och vänlighet.  Hilde tog aldrig hänsyn till rang när han uppvaktade sina medarbetare vid livets högtider.  Han fick själv fick glädjen av att njuta av en god hälsa fram till sin sista dag.. Han sa själv att hans dagliga simturer på flera kilometer höll honom i trim. 
Han  hade också ett stort intresse för bilar och motorcyklar.  Delta i rallyn var ett måste för  Hilde varje år. Hilde var viktig när det gällde utbyggnaden av GP:s länsredaktioner i Bohuslän och han kom ofta och hälsade på för att höra om verksamheten.  Liksom Harry Hjörne var Hilde noga med att alla prenumeranter ska få sin tidning och det till ett pris som vanligt folk hade råd med.
En  mängd blommor som ägnades Hildes minne  vittnade om uppskattningen i de breda grupper som i Hilde såg en god vän och stöttepelare. Många föreningar och organisationer hade mycket att tacka honom för.
 Personligen är Hildes bortgång en stor förlust för mig. Vi talades ofta vid och så sent som vid hans 95-årsdag kom vi överens om att ses och ta en lunch tillsammans. Vi diskuterade ofta aktier. Jag minns hur Hilde i alla sammanhang aldrig försummade att möta upp och på födelsedagar reste han långa vägar för att överräcka blommor. Har svårt att se att något företags vd idag har en person i Hildes klass när det gäller omsorgen om medarbetarna.  Än en gång fick jag lära läxan att aldrig skjuta upp träffen med vänner i mogen ålder.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar