onsdag 10 september 2014

Vem ska jag rösta på?

Vem ska jag rösta på?
 Centern har ju slopat sitt utmärkta förslag om månggifte och borttagande av skolplikt. När ändå inte eleverna lär sig något är det lika bra att slopa skolplikten. Nu är centern tillbaka till ruta 1 så det partiet får vi överge.
Socialdemokraterna har hamnat i mitten och är inte den socialdemokrati som tidigare. Förre statsministern Göran Persson tar ut 100 000 kr i timmen för att prata om sitt gamla jobb och 15 000 kr extra om han stannar på lunch.  Ungefär som världens rikaste Warren Buffet som auktionerar ut en lunch med sig själv och lockade en asiat att betala 15 miljoner för äran att få äta med Buffet. Märk att Buffet skänker bort pengarna till välgörenhet vilket man inte kan säga om Persson som stoppar pengarna i bolag och kan ta ut pension (med jobbskatteavdrag i motsats till oss vanliga pensionärer)  som om han saknade inkomst. Likadant var det med kommunalrådet i Uddevalla Lennart Johansson körde bolagssvängen. Så gör de flesta och sånt gillar jag inte när välavlönade skor sig på våra skattepengar.  Bort med vinsterna hos avdankade poltiker är ett krav som kanske Vänstern kunde tänka på.
KD kan man inte heller välja när man har som första namn en person som sjunger istället för att tala i riksdagen. Talarstolen är ingen teaterscen utan en plats där visioner för svenska folket formuleras i ord och inte i sång. Dessutom är han kanske knarkare, överträder hastighetsgränser och anlitar svart arbetskraft. Han svarade på många frågor i Aftonbladets enkät men passade i dessa frågor. Varför?
Vänsterpartiet är ju i grunden för revolution. Partiet har sina rötter i gamla kommunistdrömmarna från Marx manifest. Sverigedemokraterna anklagas ju för rasism och nazism  med hänvisning till rötterna och man bör kunna ställa samma krav på vänsterns historia i en bedömning av vad partiet egentligen i grund och botten vill.
Sverigedemokraterna är heller ingen ide att rösta på. Antingen hoppar kandidaterna av redan före valet eller också kommer de inte till de nämnder och grupper de valts till. Stolarna står tomma. I några fall dröjer det ett tag innan deras avpixlade inlägg innebär utryckning från Åkesson och avsked direkt.
Folkpartiet vill ha kärnkraft, slopad värnskatt och medlemsskap i Nato. Inget av detta fick partiet med i Alliansens valmanifest. Ett parti som inte får gehör för utmärkta förslag är meningslöst att rösta på.
Miljöpartiet söker lösa världens miljöproblem genom att höja skatterna. Vi som behöver bilen åker inte i onödan och kommer att åka lika mycket men dyrare. Nu har Gert Inge Andersson ordnat så vist att snabbtågen kommer att gå genom tassemarkerna och myrarna i Dalsland istället för i Bohuslän där den hårt trafikerade E6 skulle kunna avlastas. Och jag som är fattig kan inte åka till Mallorca när biljetten blir för dyr men flygplanen går ju ändå.  I Peking kommer man att behöva munskydd mot avgaserna även om jag får dyrare bilresor Alltså ingen röst på MP heller.
Moderaterna var ju bra på den gamla tiden. Då hette partiet Högern och alla visste vad det var. Vad är M idag? Sänkta skatter är ju bra men eftersom man glömde pensionärerna så blir det ingen röst på M heller.  För en fattigpensionär är inte skatten största problemet för övrigt eftersom de ändå inte betalar någon skatt att tala om.  Och i Uddevalla bråkas det ju i både moderaterna och fp.  Lika i illa som i skolan och det borde införas ordningsbetyg så att väljarna kan undvika bråkstakar i kommunen.
Uddevallapartiet är ju nytt och fräscht. Där sitter en blandning av erfarna politiker och nybörjare.  Men partiet vill ju värna om Uddevalla och göra det bästa för dem som bor där.,  Det har jag inte hört från något annat håll.  Kanske menar de väl men så klart uttryckt är nog Nya Uddevallapartiet ensamma om.  Det är bra att någon verkligen vill uddevallaborna väl. Och företagarna har det inte lätt i centrum med höga hyror, flykt till Torp och tomma markytor.  Detta ska Uddevallapartiet fixa och staden blomstrar som förr i tiden. Kanske nåt?
Nu återstår ännu några timmar och vi får fundera.  Landstingsvalet tänker många lösa med blanka röster för att markera missnöje.  Löftet förra valet om en timmes väntan på akuten, vart tog det vägen.  I somras fick vi vänta nio timmar med stressad personal. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar