tisdag 8 juli 2014

Stötande lyxliv för skattebetalarnas pengarHårt jobbande regiontoppar i Almedalen.


Hotel La Minerva Capri
     
  
Nu kommer de extremt långa köerna på NÄL att kortas och sjukvården förbättras rejält. Rapport om vad som åstadkommits emotses snarast.


Almedalsveckan är över och alla politiker som på skattebetalarnas bekostnad varit på plats kan nu återvända till sina torftiga bostäder hemmavid, många utan swimmingpool eller flotta spaanläggningar.  Upprörande att läsa Bohusläningens utmärkta reportage om hur socialdemokratiska toppar bor för enorma summor när de är på sommarön Gotland.  De försvarar sig med att de själva inte bokat resorna. Men nog hade de haft möjligheter att säga ifrån att de inte vill att skattebetalarna ska stå för en nota i lyx och överflöd på en av vårt lands mest populära sommarorter.  Det finns goda exempel på hur andra resenärer klarat sig betydligt billigare undan och landets justitieminister som bodde i en liten friggebod.  Gotland är ganska stor ö och man behöver absolut inte bo i Visby.  En kvarts miljon har spenderats på mat och boende under veckan. I de flesta fall skattepengar i någon form.  Antalet som själva bekostat sina resor dit är ytterst få.  Och man frågar sig om varenda riksdagsledamot och varenda topp i alla regionerna i landet måste vara på plats. Vore bra med en redovisning av vad de uträttat.
Förra året försökte en ledamot från göteborgstrakten dra av ett antal tusenlappar i deklarationen för "representation". Hävdade att det röde sig om en lunch omkring midnatt och med enbart vin på notan. Vem var då med på denna lunch?  Ingen men hon träffade väljare som gick förbi lunchbordet!!
Den kände socialdemokraten i EU Ludvigsson försökte deklarera arvodet från EU som  pensionsgrundande inkomst trots att han rimligen borde veta att inkomsten inte tillhör den kategorin. Finns det inga etiska gränser för vad makthavare som tagit sig fram till grytorna tycker är rimligt att kosta på sig för skattepengar.
Tycker också det är stötande när riksdagsmän gör riksdagen till en lekstuga som Roland Utbult som sjunger sina inlägg. Han sjöng sig fram till kryss som gav en plats i riksdagen och denna mycket viktiga arena där beslut skall fattas för folkets bästa ska inte användas för spex.  Oavsett vad Utbult sjöng så är talarstolen helt fel plats för sång.  Vi förväntar oss förslag och argument för att göra livet bättre för landets innevånare. Det finns arenor där sång hör hemma. Jag har aldrig hört någon riksdagsledamot sjunga tidigare under riksdagens långa historia.  Ledamöterna har olika yrken och talanger men låt riksdagen vara den seriösa plats där politiskt arbete för folkets bästa ägnas all uppmärksamhet.  Stefan Löfven tar inte med sig svetsaggregat till riksdagen och börjar leka med detta för att ta en relevant jämförelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar