onsdag 26 februari 2014

38:e Vasaloppet för Hasse i LysekilBokhandlare Hasse Ekbrand i Lysekil är väl förberedd och vältränad inför årets Vasalopp som han avverkar för 38 :e gången. Hasse har många olika toppluvor, men denna väljer han alltid i Vasaloppet.
Foto: Gabriel Berndtsson38-e Vasaloppet för Hasse Ekbrand

– Att må bra och sätta upp mål är viktigt, framhöll bokhandlare Hasse Ekbrand när han berättade vid Lysekils Rotaryklubbs senaste sammanträde om sina upplevelser om Vasaloppet – i fädernas spår för framtida segrar – som han på söndag avverkar för 38:e gången.

– Min målsättning har varit att sätta upp mål och utmana olika grenar som jag kämpat med, så som halv-maraton och maratonlopp i tidigare år.
Men eftersom åldern ej står still i livet så har jag glidit över på längdåkning på skidor.
-– Vasaloppet är nu den stora utmaningen för mig att genomföra om hälsan och livet får bestå. Den 2 mars kl 08.00 då starten går mot Mora.
Min glädje är att det varje dag finns en ny dag att ta vara på.
– I vardagslivet går starten klockan 06.00 med en varm kopp honung och därefter förbereder jag frukosten som består av gröt med äpple, banan, plommon, aprikos, russin och honung samt linfrö.
– Men innan måltiden börjar gör jag med 100 armhävningar och 40 situps.
Då smakar det extra bra med frukost efteråt.
Sedan är det dags att jobba i affären fram till lunchdags vid 14-tiden.
– Jag föredrar god husmanskost som alltid serveras här i Lysekil. Sedan blir det en runda med hunden runt stan. Vid 20-tiden på kvällen blir det hemgång med hunden genom stan.
Avslutar dagen med
en kopp honung
Dagen avslutas vid 22-tiden med en kopp honung och en macka samt en apelsin eller liknande.
Sedan är det dags att lägga sig och ladda batterierna.
– Träning året runt är ett mål för en god hälsa. I mitt fall blir det mycket rullskidor över helger och olika tillfällen. Rullskidorna ligger alltid med i bilen.
– Det är viktigt att må bra året runt om man kan det för hälsan. Kämpa på så gott det går och må väl, var bokhandlarns råd.
– Vi kan alla med små steg komma framåt, fastslog Hasse Ekbrand, som kände sig i bra form inför Vasaloppet.
Efteråt följde en frågestund. Klubbens tack framfördes av presidenten.
H. G.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar