tisdag 12 november 2013


 Staxängs bok hyllas och väntas bli årets julklapp i Bohuslän

 
Prosten Sten Edgar Staxängs nya memoarer hyllas i medierna. Boken som släpptes i augusti har redan blivit en storsäljare och väntas bli årets julklapp i Bohuslän.

Den kände prosten som gjorde Strömstad känd inte bara från predikstolen utan långt utanför. Insatserna uppmärksammades internationellt i första hand för miljöinsatserna. Kring Medelhavet blev han snabbt en kändis bland svenskarna för sina år där med arrangemang som lockade storpublik.
 

 Boken har uppmärksammats i både lokala medier och rikspressen. 

Stefan Edman har  skrivit  en ledare i Bohusläningen bl.a "Om sitt hädelserika liv har han skrivit en fin, livfull bok . . Om de oräkneliga mötena med kända personligheterna som blivit författarens signum, Sten Edgar står i händelsernas centrum, och han minns dem alla, gesterna, de dråpliga anekdoterna".


Staffan Heimerson har noterat på sin sida i Aftonbladet :Författaren är Sten Edgar Staxäng, en folklig och finurlig präst, berömd för att ha gjort sin kyrka, Strömstads, till en paradplats för inbjudna artister, celebriteter . . . . 


Konstnären Lennart Jirlow skriver: Jag tycker att det står så mycket av intresse, alla de personer du berättar om, episoder, porträtt av människor, synpunkter på allt och alla, genomgående av vänlighet och en positiv syn på tillvaron. Man känner lust att du skall berätta mer . . . varför inte skriva en bok till?


Regissören, skådespelaren, tidigare chef för Svensk filmindustri, författaren bla. boken Torgny Segerstedt, Kenne Fant skriver: "Dina memoarer for mig att tänka på en av Ingmar Bergmans mest lyckade filmer "Nära livet", Du för läsaren verkligen nära alla de människor du så levade beskriver.

 

Terje Fredh skriver i Lysekils-Posten och Orust-Tjörn: "Oavsett om man bor i Brodelen, Lysekil, Strömstad, Göteborg, Uppsala eller Rivieran, så inbjuder boken att läsa vidare. Många gånger  spännande att titta in i kända namns vardag. Bildmaterialet är av bra klass, nästan aldrig publicerat. Det är en bok som kan rekommenderas".

 Internationellt uppmärksammad
Staxängs  miljöengagemang, har uppmärksammats internationellt i en forskningsrapport Saving Nature, sprid i Europa, USA och Canada.

 
Sten Edgar Staxäng är givetvis glad över alla hälsningar och glada tillrop han får från hela landet.
- Jag får hälsningar och kommentarer från läsare från Luleå till Skanör och Falsterbo, säger han.
I Dagens Nyheters nättidning har Bokus.com annonserat boken fortlöpande på dess första sida. Man marknadsför den tillsammans med den nyutkomna boken om kungens fyrtioårs tid som konung i Sverige.
Som den affärsman Staxäng är så är han givetvis inte sen att påpeka att boken kan köpas i varje bokhandel och att den är utgiven på GML:s förlag Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar